De laatste dag met elkaar.

4 october dierendag, vandaag  is het zondag het pupybezoek werd verwelkomt met appeltaart na een lange rit uit Limburg. Iedereen vond het erg lekker zo ook Beau,Fince,Ginny,en Momo onze Harry lag onder de appeltaart zijn favoriete plekje als hij moe is.

Vandaag zijn we allen met de auto op stap geweest.  Heen was eng een beetje janken en ja jankt er een gaan er meer janken.Aangekomen bij de dierenarts hadden we heel wat bekijks met twee  maal vijf pups en moeder hond Sky.Alles verliep vlot en hebben de eerste enting gekregen .Op de terugreis zijn we met het hele spul bij Annemiek op visite geweest om te lunchen en hebben heerlijk gespeeld .De terugreis verliep soepel geen pup meer gehoord alles lag uitgebreid te slapen ik moest ze zelfs wakker maken bij thuiskomst.Buiten spelen met Jussi in het gras is het fijnst wat er is.

Vandaag zijn de pups gechipt,DNA afgenomen en hebben ze een officiële naam ook dit keer hebben de honden een tweede naam gekregen die uit de muziekwereld komt.De honden groeien hier op met veel Jazzmuziek.

Zes weken oud het is inmiddels weer heerlijk weer de pups gaan iedere dag naar buiten,er staat een dubbele ren met een bench erin zodat we ze ook alvast aan de bench laten wennen.Vandaag hebben ze kennis gemaakt met een stel koeien tenen daar hebben ze lekker op liggen knagen.Als de pups gegeten hebben en uitgespeeld zijn vallen ze heerlijk in de frisse lucht in slaap opeen grote hoop.


Ze zijn nu de vijf weken gepasseerd gaan al zelf water drinken uit de grote bakken,dit is handiger omdat ze anders door de waterbakken lopen.Als ze vrij mogen uit de ren gaan ze kwispelend door het huis het is dan echt feest voor de pups. Slapen doen de pups nu in de grote ren heerlijk voor de nestbak ipv erin. Het gewicht loopt al tegen de drie kilo per pup.Het gaat dus uitstekend met ze.

Een zonnige middag in September,
Het tiental wordt steeds leuker en knapper om te zien.Het zijn nu echte kleine mini airedale terriërs .Ze zijn allen de twee kilo gepasseerd.Ze eten nu vier keer per dag puppybrokjespap en drie keer drinken ze nog bij Sky.S avonds om 23.45 gaat het licht uit en om 600 uur worden ze wakker om te eten.Er komt al echte regelmaat in.Wakker worden allen plassen,eten poepen plassen en spelen daarna lekker boven op elkaar uitbuiken .Wat een heerlijk leven .

Geen twee handen vol maar Daan vol.

Vandaag zijn de pups precies vier weken oud,ze zijn voor de tweede keer ontwormt.Deze week zijn ze weer flink gegroeid en de bandjes zaten dan alweer strak om de nek,dus de halsbandjes aan.Dit is vreemd en je kunt nu ook lekker bij elkaar in de nek hangen.Ook vandaag tussen de buien door even een frisse neus halen zodat alles binnen weer heerlijk schoongemaakt werd.

Het weekend is weer erg druk geweest voor de pups allemaal lieve, leuke puppy ouders en puppy toeristen op bezoek. Het is ook zo vertederend dat tiental. En de keuze is moeilijk ze zien er zo lief uit. De pups gaan al goed stappen en stoeien met elkaar maar naast het spelen en eten wordt er nog heel veel geslapen met zijn allen, wordt het een beetje fris kruipen ze tussen de deken of boven op elkaar.

Donderdag 10 September, Een mooie dag tijd om buiten wat frisse lucht en zonlicht op te doen. Even wennen die stenen aan de pootjes. Maar dan is het best leuk om buiten te zijn. De lunch werd ook buiten geslobberd, daarna heerlijk buiten poepen en plassen. Vervolgens snel weer met zijn allen naar binnen.

Tafeltje dekje en de pups vallen aan op de bakjes met pap, ze hebben al helemaal door wat er komen gaat. De pups komen als ik roep al zelf uit de nestkist. De ren is in de kamer gezet zodat het eten ordelijk kan verlopen. Moeders en zus wachten naast de ren tot de pap op is, zodat ze nog een laatste likje kunnen mee pikken. Na het eten spelen de pups nog eventjes in de ren met elkaar, druk kwispelend en soms met enkele grommetjes. Iedere dag worden ze sterker en gaat het lopen beter. Na een druk halfuurtje spelen vallen ze dan toch één voor één in slaap.

Lekker pap eten moeder en zus kunnen niet wachten tot de pups klaar zijn zodat ze de bakjes uit mogen likken.De pups krioelen over de vloer om vervolgens een slokje bij moeder te gaan drinken.


3 September, Het uitzoeken van een verjaardagskado voor de vader van deze dames,maar ja wordt het Coco of Chanel ze zijn allebei zo lief en zo zacht. Nu de echte keuze komt pas later maar deze dames  weten het al. De naam wordt Coco .

Vandaag is het de 17e dag tijd voor het oefenen met het echte eten. De puppygeitenmelk vermengd met rijstebloem.De eerste keer even wennen maar savonds gingen de bordjes schoon leeg.Daarna een flinke wasbeurt van Sky en nog even de pap wegspoelen met moedermelk.Hierna mochten Sky en Jussi de restanten opruimen.Heerlijk alles ruikt naar puppypap.Om 1 uur gaat het licht uit en iedereen ligt heerlijk te slapen de buikjes zijn rond gegeten.

Click De pups zijn alweer twee weken oud,het is tijd voor de eerste ontworming.Dit doen wij met drontol pup.En ja daar werden ze niet echt vrolijk van .De smaak was een beetje vreemd er werd dan ook lekker geknoeid met dit spul.Maar na de ontworming lekker drinken bij Sky.De rest in het dierengezin zijn dan ook vandaag ontwormt Sky,Jussi en Boris de kat.here to edit text

28-8-2015

We zijn heel verrast door alle leuke felicitaties en attenties die we ontvangen in deze kraamtijd. Deze kaart in het bijzonder van dochter Daisy. Ook de vele mailtjes van de andere pup eigenaren die we ontvingen waren zeer aandoenlijk. Hieronder staat een filmpje waar de pups wakker worden om te gaan eten, ze zijn al flink aan het oefen met lopen.


Pups worden wakker 

26-8-2015

Na het ontbijt even wegen,alle pups zijn al verdubbeld in gewicht.Sky is een super goede moeder en blijft dan ook netjes liggen tot dat allen volgegeten zijn.Ja dat vergt tijd en geduld.Dan nog een wasbeurt maal tien en dan weer lekker slapen.De pups gaan als ze wakker worden al tijgeren door de nestbak en als het deurtje open staat ja dan laten we er ons zo uitglijden om naar mamma te tijgeren.

21-08-2015

De eerste 4 dagen zitten op. De pups groeien goed en gaan al gezellige geluidjes maken. Ze tijgeren door de werpkist. De eerste bandjes zijn al te klein geworden en de nieuwe exemplaren zijn vanavond door Johanna afgeleverd die gaat al weer voor de volgende aan het werk. Jussi vind het reuze interessant en staat steeds naar pups te kijken met een kwispelende staart, ze kan  niet wachten tot ze er mee kan spelen. Sky vind het al weer gezellig om tussen door een stukje te gaan lopen met Jussi. Daarna is het weer voeder tijd voor de pups.

16-08-2015

Eindelijk is daar dan het moment Sky gaat bevallen. Het is zondag 11:30 en Sky begint onrustig heen en weer te lopen en flink te hijgen. Na een hele dag in spanning te wachten wordt dan toch om 23:21 de eerste pup geboren. Het is een teefje, 350 gram en ze  krijgt een rood bandje om. 

De tweede pup, een reutje kwam om  00:36 en woog 395 gram. Zo ging de avond verder: 

00:45 een reutje van 362 gram, geel bandje

01:50 een teefje 320 gram, paars bandje
02:12 een teefje 360 gram, blauw bandje
02:22 een reutje 350 gram, donker rood bandje 
03:41 een teefje 394 gram,  roze bandje
04:48 een teefje 303 gram,  wit bandje,
05:41 een reutje 355 gram, blauw bandje 
08:21 een reutje 343 gram, groen bandje 
Zo eindigde de ochtend met 10 puppy's  5 reutjes en 5 teefjes. Zowel de pups en moeder maken het goed.

23-07-2015

Hoera, Het is nu officieel Sky is voor een echo geweest en de pups zijn duidelijk zichtbaar. wij verheugen ons op de komst van de prachtige pups van vader Klassico en moeder Sky. De pups worden  rond 20 augustus verwacht.  SPANNEND.

De vader van de pups multi champ Klassico van 't Asbroek